Buurtrechter in Amsterdam?

by Mr Frank Visser | april 12, 2019 | 0 Comments
Buurtrechter in Amsterdam?

Buurtrechter helpt de stad echt vooruit

Justitie: Burgemeester Halsema wil New Yorks voorbeeld volgen
Bij een werkbezoek aan New York raakt burgemeester Femke Halsema onder de indruk van een buurtrechtbank in Brooklyn. Amsterdam wil ook zulke laagdrempelige, betrokken rechters, meldt het Parool op 12 april 2019.
Dat is goed nieuws. Alleen begrijp ik niet waarom de burgemeester daarvoor helemaal naar New York moest afreizen.
Als zij de ontwikkelingen in ons eigen land had gevolgd, had zij zich daarbij kunnen aansluiten. De Amerikaanse situatie verschilt in elk geval wezenlijk van die in ons eigen land. En het laatste waar we op zitten te wachten, is dat Amsterdam voor veel geld weer eens met een eigen plan komt, dat afwijkt van het landelijke..