Mr. Frank Visser is van 1989 tot en met 2017 werkzaam geweest als rechter. Daarnaast lost hij al tientallen jaren lang conflicten buiten de rechtszaal op, zowel op TV als met gesloten deuren. Mr. Visser is met name gespecialiseerd in conflictoplossing door middel van een bindend advies.

Wat is een bindend advies?

Indien partijen bij een conflict dat afspreken, kan een derde daarover een bindende beslissing geven. Dat noemen we juridisch een bindend advies. Hier niet ter zake doende uitzonderingen daargelaten, maakt dat bindend advies een definitief einde aan het juridisch conflict. Partijen zijn daaraan gebonden! Hoger beroep is niet mogelijk. Geen slepende procedures dus, maar een snelle oplossing, waarna partijen verder kunnen met hun leven. Er zijn geen ingewikkelde procedureregels. Advocaten zijn niet nodig. Men kan zelf zijn zaak bepleiten. De procedure is niet openbaar, dus geen pottenkijkers.

Wanneer bindend advies?

Een bindend adviesprocedure is uitermate geschikt voor zakelijke conflicten tussen commerciële partijen, die er zelf even niet uitkomen, maar toch geen ontwrichtende rechtszaak willen. Ook arbeidsconflicten en conflicten tussen buren  lenen zich voor deze alternatieve afdoening van geschillen.

Soms eerst bemiddeling

Desgewenst kan een bindend advies worden voorafgegaan door mediation (bemiddeling). Bij gangbare vormen van mediation blijven partijen met lege handen achter, als de mediation niet lukt. Mr. Frank Visser gelooft daar niet in en vindt dat partijen na een mislukte mediation  behoefte hebben aan en recht hebben op een bindende uitspraak. Dus volgt er dan alsnog een bindend advies. En hoeven partijen niet alsnog naar de rechtbank! Mediation door mr. Frank Visser is dus niet vrijblijvend. Partijen weten, dat er uiteindelijk altijd een oplossing komt.

Juridische adviezen.

Mr. Frank Visser is gespecialiseerd in contractrecht, arbeids- en ontslagrecht, huurrecht, consumentenrecht en burenrecht. Rechtsgebieden waarin hij als rechter meer dan 25 jaar praktisch werkzaam is geweest. Mr. Visser adviseert op verzoek.

 

Offerte.

Mr Frank Visser geeft buiten de televisie om ook juridisch advies en bindend advies aan bedrijven en organisaties (dus niet aan particulieren). Dan wordt uw zaak in alle vertrouwelijkheid, met gesloten deuren, buiten de openbaarheid, door Mr. Visser behandeld. Daarvoor wordt wel een commercieel tarief berekend. Een vrijblijvende offerte wordt op aanvraag verstrekt.