Kabinet komt met eigen Rijdende Rechter

by Mr Frank Visser | oktober 10, 2017 | 0 Comments
Kabinet komt met eigen Rijdende Rechter

Nieuw kabinet komt met eigen Rijdende Rechters

‘Buurtrechter’ moet bemiddelen en rechtspreken in kleine zaken

 Tags: 

Het nieuwe kabinet gaat experimenten met buurtrechters mogelijk maken. VVD, CDA, D66 en ChristenUnie vinden dat juridische procedures zo complex zijn dat zij niet altijd voldoen voor het oplossen van alledaagse problemen van burgers.

De partijen willen dan ook experimenten met buurtrechters die regelmatig in de buurt zitting hebben, financieel laagdrempelig zijn en zich richten op juridisch eenvoudige zaken. Ze moeten bestaan uit (kanton)rechters die ook in de gewone rechtspraak werkzaam zijn of waren.

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers heeft eerder gepleit voor zogeheten ‘vredesrechters’ op buurtniveau. De buurtrechters zouden dan net als de van televisie bekende ‘rijdende rechter’ moeten bemiddelen en rechtspreken in kleine zaken.

ANP

De Post Online 10 oktober 2017